Guide: Sådan vælger du de rigtige negleprodukter

For at få flotte og sunde negle, enten naturlige eller med neglelak, er det vigtigt med de rette produkter. Her får du en guide til de mest essentielle negleprodukter og tips til, hvad du skal kigge efter ved valget af dem.

Neglerens og neglebørste

Grundig rengøring af negle er alfa omega for ethvert neglelook. En kombination af neglerens og neglebørste er ideel til formålet.

Neglerens fjerner effektivt snavs samt aflejringer fra neglelak og andre produkter. Den indeholder mildt sæbe med rensende midler. Neglerens uden acetone vælges til normal rensning, mens neglerens med acetone er velegnet til at fjerne neglelakrester.

Neglebørster kommer i forskellige materialer og hårdheder. En blød neglebørste i silicone er god til daglig rengøring, mens en hårdere børste i f.eks. naturlig børstehår kan tage mere genstridigt snavs.

Basecoat og topcoat

Basecoat og topcoat er vigtige produkter til beskyttelse og forsegling af neglelak.

Basecoat påføres, før selve neglelakken, som et adhærende lag. Den beskytter neglen mod misfarvning fra pigmenter og gør, at neglelakken hæfter bedre.

Topcoat lægges ovenpå neglelakken som et forseglings- og beskyttelseslag. Den giver ekstra glans og holdbarhed. Topcoat fås i blank, superblank og mat variant.

Vælg basecoat og topcoat fra samme serie som neglelak for optimalt samspil.

Neglelak og neglelakfjerner

Der findes et væld af neglelakker på markedet i alle mulige farver og varianter. De vigtigste typer er:

  • Almindelig neglelak – Klassisk neglelak med god holdbarhed. Kræver tørretid mellem lag.
  • Geleneglelak – Hærder med UV- eller LED-lampe. Holder typisk længere uden at skalle.
  • Hurtigtørrende neglelak – Tørrer hurtigt mellem lagene så man kan lakere negle på rekordtid.

Negellelakfjerner er et must for at fjerne neglelak uden at skade negle. Lakfjerner med acetone virker mest effektivt på de fleste neglelaktyper. Kombiner evt. med vatpinde for nem påføring.

Neglefile og pudseblok

Neglefiler og pudseblokke er genvejen til flot formede negle.

Neglefiler fås i mange former og ruheder. En metalfil med medium ruhed er god til de fleste formål, mens en fin fil kan polere negle til sidst.

Pudseblokke af glas eller metal har en eller flere sider med forskellig kornstørrelse til slibning og polering. En 4-vejs pudseblok dækker de fleste behov.

Håndcreme og negleolie

Plejemidler til negle og hænder er vigtige for at undgå tørre og skrøbelige negle samt revner omkring negle.

Håndcremer fugter og beskytter huden mod udtørring. De fås med forskellige aktive ingredienser til eksempelvis ekstra fugtighed eller mod pigmentpletter.

Negleolier og neglecremer er specielt beregnet til negle og indeholder stoffer, der styrker og hårdfører neglen. Biotin og calcium er vigtige for sunde negle.

Konklusion

Med de rigtige produkter til rensning, filing, neglelak og pleje har du det hele ved hånden til flotte og stærke negle. Find de typer og mærker, der passer bedst til dine negle og brug dem regelmæssigt, så er du godt på vej mod et sundt og smukt negleresultat.